preskoči na sadržaj
Radne aktivnosti

Odjel RADNIH AKTIVNOSTI 29. 11. 2017. u Karlovcu je  posjetio Slatkovodni akvarij Aqutika. Nakon predivnog iskustva obišli su i Muzej Domovinskog rata na Turnju.

                    

 

 

 

Više slika pogledajte u našoj fotogaleriji!
 

 

Odjel Radnih aktivnosti nalazi se u sklopu Centra za odgoj i obrazovanje Lug, u zasebnom dijelu ustanove (dvorac), gdje se svakodnevno, od ponedjeljka do petka, odvijaju radne aktivnosti za osobe s invaliditetom, oba spola,  koje su navršile 18 godina života, nadalje.

U odjelu radi 8 stručnih osoba (profesori defektolozi, socijalni pedagozi, glazbeni terapeut, viši radni terapeut, psihlog, socijalna radnica, medicinska sestra), koji svakodnevno skrbe o korisnicima i njihovim potrebama.

 

                                                            

Korisnici u ustanovu svakodnevno dolazeili samostalno ili  utobusom koji vozi od Savskog mosta u Zagrebu do Luga (od Zagreba do Luga obilazi i sva okolna mjesta, uključujući i Breganu). Po dolasku u ustanovu doručkuju, te počinju radne aktivnosti u odgojnim skupinama kojih ima šest. Korisnici su raspoređeni u skupine ovisno o dobi, mogućnostima i sklonostima za obavaljanje određenih radnji (izrada nakita, izrada božićnih i uskrsnih ukrasa, tkanje, izrada predmeta od keramike). U Odjelu se svakodnevno provodi glazbena terapija, te fizikalna terapija. U 13,30 sati korisnici odlaze na ručak, te potom kućama (autobusom ili samostalno).

Osim svakodnevne radne okupacije u odgojnim skupinama, provode se i slobodne aktivnosti (glazbena, dramska, tečaj kompjutera, engleski jezik i vrtlarski radovi - radovi u plasteniku).

Radno vrijeme odjela je od ponedjeljka do petka, od 8,00 - 15,00 sati, od rujna (prvoga dana početka školske godine) do 30.06. tekuće godine. Tijekom ljeta korisnici borave u svojim obiteljima.

Tijekom rada Odjela organiziraju se izleti "Lijepom našom" dva puta godišnje, te ljetovanje za korisnike. Također se pred blagdane( Božić, Uskrs) organizira prodajna izložba radova korisnika.

Roditeljski sastanci sazivaju se dva puta godišnje, a roditelji se mogu svakodnevno telefonski ili osobnim dolaskom informirati o tijeku boravka u ustanovi.

Zahtjevi za smještaj zaprimaju se preko Centra za socijalnu skrb, ovisno o prebivalištu korisnika.

                                                                                                                              

Korisni linkovi
Lista linkova je prazna
preskoči na navigaciju