preskoči na sadržaj

Naslovnica

Djelatnici i korisnici Centra Lug uspostavili su suradnju sa
" Caritasom" župe Sv. Ivana Krstitelja iz Luga Samoborskog
( župnikom i gđom. Anom Čop) i zajedničkim snagama sudjelovali u hvalevrijednoj inicijativi pomoći sugrađaninu iz naše bliske okolice.
 
   Dan Centra!!!!!
  U petak 27. 10. 2017. obilježili smo  Dan Centra.Naši korisnici su   marljvo radili kako bi se pripremili za priredbu. Uz prekrasnu           predstavu odjela Radnih aktivnosi  " Čudnovate zgode  šegrta  Hlapića ", predstavili smo se  folklorom, klapskim pjevanjem i drugim glazbenim točkama. Na   izložbi učenici i djelatnici  odjela obrazovanja prikazali  su radove   naših radionica  i prezentirali radove učenika koji se školuju za   pomoćna zanimanja.
 Nakon uvodnog govora dobrodošlice ravnateljice  Katarine Špehar   Fiškuš , obratili su nam se pročelnik za društvene djelatnosti grada   Samobora Jure Horvat  i Stipe Bučar zamjenik gradonačelnika grada  Jastrebarsko .  Zahvaljujemo učenicima , djelatnicima i dragim gostima. 
 
 
 
 
 
Više fotografija možete pogledati u galeriji slika!!!!!!!
 
 
 
 Od srca veliko HVALA djelatnicima Tele 2 broken heart
 
izvor: Jutarnji list

Da Tele2 ovakvim akcijama više no uspješno slijedi model matične kompanije iz Švedske, naglasio je predsjednik Uprave Tele2 Viktor Pavlinić. “Jedna od temeljnih vrijednosti Tele2 je stvari raditi otvoreno i odgovorno pa je društveno odgovorno poslovanje dio našeg poslovnog habitusa. Već tradicionalno uz naš rođendan, koji slavimo 17.10., volontiramo u humanitarnim aktivnostima. Na nama je da aktivno sudjelujemo u životu zajednice, prenosimo znanje na mlade te tako, u konačnici, pridonosimo razvoju društva.“

Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Lug, gospođa Katarina Špehar Fiškuš, zahvalila je Tele2 na nesebičnoj potpori i angažmanu. „Volontersku akciju i donatorsku potporu tvrtke Tele 2 korisnici i djelatnici ustanove Centra Lug doživljavaju kao iznimno značajno i socijalno osjetljivo djelovanje u društvenoj zajednici koje promovira unaprjeđivanje kvalitete života i rada, pružajući pritom mogućnost uspješnijeg napretka naših korisnika.

 

 

 

 

 

BRAVO ZA NAŠE UČENIKE!!!

5. listopada održan je  Međužupanijski  turnir u nogometu u Velikj Gorici. Na tom turniru su sudjelovali i učenici našeg Centra u pratnji djelatnika Ivice Rabuzina i Darka Štuke. Učimo ih  da  je važno sudjelovati , ali  sretni smo što su  naši učenici  osvojili  PRVO MJESTO.. Čestitke njima i velika zahvala našem profesoru TZK Ivici Rabuzinu što ih priprema i pomaže im da imamo puno medalja u našem Centru!!!!

 

LJETOVANJE U TROGIRU

Od 4. do 8. rujna naših 7 korisnika u pratnji odgajatelja Lidije i Davora proveli su predivne i nezaboravne trenutke u Segetu Donjem, kod Trogira u hotelu   "Medena ".  Seget Donji je prekrasno ribarsko mjesto  s lijepim plažama i borovom šumom. Kupali smo se , odmarali i obilazili okolne znamenitosti. Dio doživljaja možete pogledati u našoj fotogalerijismiley

 

 POČETAK ŠKOLSKE GODINE!!!!!!!!

 

Dragi učenici,  nova školska godina počinje 4. rujna (ponedjeljak) 2017g.

Za sve učenike  nastava je u 13 sati, sve potrebne informacije učenici će dobiti od svojih razrednika.

 Želimo vam sretnu i uspješnu novu školsku godinu 2017/2018smiley

 

 wink LJETO U CENTRU  LUG wink

25. 07. 2017.

Opet kupanje na bazenu, a nakon kupanja sladoledyes

 

                                

15. 07. 2017.

IZLET U KAMP RAKITJE

Uz jezero Rakitje u Sv. Nedjelji proveli smo ugodan dan uz jezero, igrama u zabavnom parku i drugim atraktivnim sadržajima.

    

      

LJETOVANJE KORISNIKA ODJELA RA U NOVOM VINODOLSKOM

Korisnici Odjela radnih aktivnosti i ove godine ljetovali su u odmaralištu Crvenog križa u Novom Vinodolskom od 3.07. do 10.07.2017. godine sa svojim voditeljima Darkom Tikvickim i Gordanom Selanec Barbieri.      

Njihovo ljetovanje omogućili su Grad Samobor, Sveta Nedjelja, Jastrebarsko i Općina Klinča Sela. Uživali smo u lijepom vremenu, toplome moru, prekrasnim šetnjama uz more, ljubaznom osoblju odmarališta, divnim volonterima Crvenog Križa koji su svakodnevno osmišljavali kreativne radionice i sportska natjecanja. Naravno da smo u svemu bili vrlo uspješni, osvojili smo mnoga priznanja u raznim natjecanjima. Upoznali smo puno novih dragih ljudi i stekli nova prijateljstva, te se veselimo ponovnom susretu sljedeće godine!!!

Više fotografija možete pogledati u našoj fotogaleriji.

SVIMA ŽELIMO UGODNE LJETNE PRAZNIKE !!!

heartwinkyes

 

 

 

Našim korisnicima koji borave u Centru omogućujemo kvalitetno i organizirano provođenje slobodnog vremena tijekom ljetnih školskih praznika.

Planiramo provedbu programskih aktivnosti kupanja u bazenima, poludnevni izleti, posjet znamenitostima, parkovima i  kulturnim ustanovama u našoj lokalnoj zajednici. 

30. lipnja 2017 - posjetili smo " Grgosovu špilju"

 

MATURALNO PUTOVANJE U SAVUDRIJI OD 3. LIPNJA DO 7. LIPNJA 2017g.

Naši maturanti bili su na maturalnom putovanju u Savudriji u pratnji nastavnika Mirele Pačak Sahadžić i Gorana Novoselca.

Vratii su se sretni i puni pozitivnih dojmovasmiley

 

 

 

 

 

21. 06. 2017.

 Jednodnevni izlet učenika i djelatnika na bazenima Lešće , pokraj Generalskog Stola.

Kupali smo se i uživalismiley

 

  

 

 

 

14. 06. 2017.g.

Uspješno smo završili i ovu školsku godinu i ispratili još jednu generaciju maturanata. Uz prigodan ručak poželjeli smo im sreću i sve najbolje u daljnjem životu. Kao i uvijek bilo je veselo i emotivno, više slika u našoj fotogaleriji!!!!!

 

 

Zahvala Hrvatskom Crvenom križu i djelatnicima Erste banke na organizaciji i radu u Centru Lug , po programu korporativnog volontiranja. 

 

 

   

     

  9. LIPNJA 2017. ODRŽAN JE RODITELJSKI SASTANAK ODJELA RADNIH AKTIVNOSTI

Druženje roditelja, korisnika i odgajatelja otvorila je i pozdravila sve nazočne ravnateljica Centra Katarina Špehar-Fiškuš, a pridružila joj se i voditeljica odjela Mira Piškulić, koja je uz nekoliko pozdravnih riječi uputila roditeljima informacije o evaluaciji rada , te planovima za ljetovanje korisnika u Novom Vinodolskom. Roditelji su mogli vidjeti prikaz rada naših korisnika po grupama, te posjetiti izložbeno prodajni prostor i naravno kupiti neke od unikatnih radova. Druženje se nastavilo uz ples i pjesmu karaoka, te malom zakuskom.

   

 

 

Ljetovanje na otoku Krapnju 2017. godine

            Ovogodišnje ljetovanje u koje je bilo uključeno sedmero korisnika COO Lug realizirano je na otoku Krapnju u franjevačkom samostanu u sklopu tečaja Kursiljo. Posebnost ovog ljetovanja je susret korisnika s animatorima Kursilja i boravak u kampu u bungalovima koji je smješten u borovoj šumi na obali mora otoka Krapnja. Cjelokupni ambijent u kojem se čuje prekrasan pjev ptica odiše smirenošću, staloženošću i spokojom koji je utjecao da korisnici zaborave vrevu i buku doma te pet dana provedu u sabranosti. Putujući prema Krapnju posjetili smo Rastoke u Slunju, a pri povratku u Lug obišli smo Kninsku tvrđavu koja je sjecište i izvorište Hrvatske povijesti.

            Za vrijeme trajanja ljetovanja korisnici su imali bogat program koji je uz duhovnu komponentu obogaćen radnim aktivnostima, sportom, kupanjem i sunčanjem na plaži. U sklopu ljetovanja posjetili smo NP Krka gdje smo se kupali u podnožju slapa Skradinski Buk. Tamo smo imali priliku vidjeti prvu hidroelektranu u Hrvatskoj povijesti te smo se upoznali sa starim zanatima šibenske zagore.

            Zahvaljujemo se velečasnom Andriji Vranetu i animatorima Ani, Hrvoju, Robertu i Krešimiru što su nam pomogli u realizaciji ovog ljetovanja. 

Više fotografija možete pogledati u fotogaleriji!!!!

 

KONCERT UČENIKA GLAZBENE ŠKOLE PAVLA MARKOVCA IZ ZAGREBA

Održan 15. svibnja 2017. u prostorijama dvorca našega Centra, a izveo ga je Puhački orkestar osnovne škole, pod dirigentskom palicom Bruna Grošića, mag.muz. Koncertu su nazočili korisnici Odjela RA, učenici škole, štićenici odgojnih skupina te odgajatelji. Zaista smo uživali u izvedbama solista Filipa Ulm Ćike na saksofonu, Lovre Vinkovića na trombonu, Kvarteta udaraljki; Ive Babić, Dane Franolića, Vladimira Radenkovića i Klare Milić, uz pratnju na klaviru Vlatke Peko Fureš, mag.muz.

Hvala njjihovim profesorima i nastavnicima koji su nam to omogućili!

 

 

 

ZAHVALNICA OD PRIJATELJSKE USTANOVEsmiley

SPORTSKI DAN ODJELA RA 24.05.2017.

Na tradicionalno održavanje sporstkog dana Odjela radnih aktivnosti pridružili su nam se prijatelji iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica i Stančić.

Veselje za zaslužene zlatne medalje uveličala je i prijateljica Centra, radni terapeut Martina Barač, koja je vodila program i rasplesala nas omiljenim pjesmama.

 

     

 

 

SPORTSKI DAN CENTRA!!!!  23. 05. 2017.

U utorak su održana natjecanja u nogometu, stolnom tenisu, odbojci, bacanje " kamena s ramena" i  povlačenje užeta.

Uz naše korisnike i djelatnike jako smo sretni što su nam se pridružili i djelatnici PP Samobor. 

Nakon natjecanja i igara, uživali smo u odličnom roštilju, koji su nam pripremile naše tete kuharice.

Kako nam je bilo možete pogledati u našoj fotogaleriji!smiley

   

   

 

DOMSKI SUSRETI U DUGAVAMA

20. 5. 2017.g. u Dugavama u Zagrebu su održani 21. Domski susreti a natjecali su se naši učenici u nogometu, stolnom tenisu i šahu: Valentino Petrešev, Rajko Bogdan, Slađan Kalanjoš, Jurica Vukelić, Željko Balog, Dragan Bogdan, Vukašin Slanček,  Antun Dasović i Silvijo Stojanović.

U pratnji su bili prof. TZK  Ivica Rabuzin i stručni učitelj Mladen Palovčik.

Postigli su odlične rezultate! U nogometu su bili pobjednici grupe, u stolnom tenisu su skoro došli do polufinala!!!!

 

Više slika u našoj galeriji!

 

KORISNICI DRAMSKE SKUPINE ODJELA RADNIH AKTIVNOSTI NASTUPILI SU 12. SVIBNJA NA INKAZ-u

S ulomkom iz predstave "Tko pjeva zlo ne misli", dramska skupina Odjela radnih aktivnosti sudjelovala je na ovogodišnjem INKAZU- u kazalištu Trešnja i dobila zasluženo priznanje!

Čestitamo svim sudionicima predstave, našim dragim korisnicima i njihovim odgajateljima!

 

 

UČENIČKA ZADRUGA U MAKEDONIJI

Predstavnice učeničke zadruge Centra Lug, Snježana Kleščić i Mira Piškulić putovale su 5.-7. svibnja 2017. sa zadrugarima  s područja Zagrebačke županije u Makedoniju. Uz  gostoprimstvo Makedonsko hrvatske udruge - Tetovo provele su nekoliko nezaboravnih dana u druženju zadrugara, prisustvovale radionicama i upoznale kulturno povijesne znamenitosti Skoplja, Tetova i Ohrida.

 

NAŠI MATURANTI!!!!!!!

Danas je zadnji dan škole, maturanti nakon tri godine odlaze kući. Žao nam je što se rastajemo, ali smo i sretni što smo bili dio njihovog života i nadamo se da ćemo im ostati u lijepom sjećanju!!!!

 

 

  

 

 

  

17. 5. 2017.g. u Župi Sv. Ivana Krstitelja imali smo Sv. Misu. Vjeroučitelj Vinko se jako potrudio pripremiti naše korisnike . Pjevale su se pjesme i korisnici RA čitali su molitvu vjernika.

30. 4. 2017.g. naši korisnici obavili su sakrament svete potvrde. Zahvaljujemo župniku vlč. Mladenu Sinkoviću što je naše krizmanike lijepo pripremio.

 

 

ZOOLOŠKI U ZAGREBU

Posjet zološkom vrtu 3.  i 4. odgojne grupe sa odgajateljima  Lidijom i Davorom. Bilo nam je jako zabavno !!!

       

 

 

OBILJEŽEN DAN PLANETA ZEMLJE

Korisnici Odjela RA su sa svojim voditeljima obilježili Dan planeta Zemlje, uređujući okoliš svoga Centra.

 

 

Na 13. Samoborskom ljetnom sajmu za najljepše i najorginalnije prodajno mjesto u kategoriji suvenirskog programa, naš odjel Radnih aktivnosti dobio je priznanje za osvojeno 3. mjesto!!!!!!!

ČESTITAMO NAŠIM KORISNICIMA I DJELATNICIMA

 

SVEČANO URUČENJE NAGRADA

 

9. svibnja u prostoru " Krašu", a u organizaciji  Državne uprave za zaštitu i spašavanje pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja,  održano je svečano uručenje nagrada povodom Natječaja za likovne, i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, te djece i mladih s posebno obrazovnim potrebama na temu " Katastrofa i snaga sustava civilne zaštite". Naši učenici bili su uspješni , te osvojili lijepe nagrade!!!

Jedan od radova naših učenika

 

 

 

DRŽAVNO PRVENSTVO ZA UČENIKE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA

 

Naši učenici u pratnji nastavnika i odgajatelja Ivice Rabuzina , Krunoslava Perkovića i Antee Roščić sudjelovali su na natjecanju u Poreču u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza u periodu od 7-9. 5. 2017.g.. Natjecalo se 7 učenika u kategorijama: atletika, plivanje i stolni tenis.  Postigli su odlične rezultate: Jurica Vukelić( 1. mjesto u plivanju, Željko Balog ( 1. mjesto u stolnom tenisu i Nikola Cik Grgošić ( 3. mjesto u stolnom tenisu).

VELIKE ČESTITKE!!!!!!!!!

 

 

 

 

 

 Izvor: Jutarnji list

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 20. 12. 2016.

Korisni linkovi
NAŠA NOVA WEB STRANICA

preskoči na navigaciju